Middagstipset.se
Laxpudding
Laxpudding är en klassisk svensk husmansrätt som kombinerar potatis, lax och lök i en krämig äggstanning, ofta toppad med smör och dill. Rätten är mild,

70 min
Svårighet:
Gör så här
- Börja med att sätta ungen på 200 grader
- Skala och koka potatisen mjuk. Låt den svalna.
- Skala och hacka löken
- Hacka dillen lite grövre
- Vispa ägg, mjölk, grädde, salt och peppar.
- Skär potatisen i 1/2 cm tjocka skivor
- Ta fram en ugnssäker form som du smörar
- Varva potatis, lax, hackad lök och dill. Understa och översta lagret ska vara potatis.
- Häll över ägg blandningen
- Tillaga i ugnen ca 45 minuter. Servera med skirat smör
Ingredienser
250 gr | Lax rimmad |
9 st | Potatis |
1 st | Gul lök |
20 gr | Dill |
4 st | Ägg |
3 dl | Mjölk |
1 dl | Vispgrädde |
50 gr | Smör |
1 tsk | Salt |
1 krm | Vitpeppar |
Näringsvärde per portion / totalt
- Energi: 577 kcal / 2308.1 kcal
- Energi: 2414.2 kJ / 9656.9 kJ
- Protein: 25.2 g / 100.7 g
- Kolhydrater: 46.4 g / 185.6 g
- Fett: 31.2 g / 124.8 g
Först per portion, sedan totalt för hela receptet.
Middagstipset
Laxpudding

Laxpudding är en klassisk svensk husmansrätt som kombinerar potatis, lax och lök i en krämig äggstanning, ofta toppad med smör och dill. Rätten är mild,
70 min
Ingredienser
- 250.00 gr Lax rimmad
- 9.00 st Potatis
- 1.00 st Gul lök
- 20.00 gr Dill
- 4.00 st Ägg
- 3.00 dl Mjölk
- 1.00 dl Vispgrädde
- 50.00 gr Smör
- 1.00 tsk Salt
- 1.00 krm Vitpeppar
Gör så här
- Börja med att sätta ungen på 200 grader
- Skala och koka potatisen mjuk. Låt den svalna.
- Skala och hacka löken
- Hacka dillen lite grövre
- Vispa ägg, mjölk, grädde, salt och peppar.
- Skär potatisen i 1/2 cm tjocka skivor
- Ta fram en ugnssäker form som du smörar
- Varva potatis, lax, hackad lök och dill. Understa och översta lagret ska vara potatis.
- Häll över ägg blandningen
- Tillaga i ugnen ca 45 minuter. Servera med skirat smör
Näringsvärde per portion
- Energi: 577 kcal (2414.2 KJ)
- Protein: 25.2 g
- Kolhydrater: 46.4 g
- Fett: 31.2 g