Tillbaka Tillaga recept

Laxpudding

Laxpudding är en klassisk svensk husmansrätt som kombinerar potatis, lax och lök i en krämig äggstanning, ofta toppad med smör och dill. Rätten är mild,

Bild på Laxpudding
70 min
portioner
Svårighet:
Gör så här
  1. Börja med att sätta ungen på 200 grader
  2. Skala och koka potatisen mjuk. Låt den svalna.
  3. Skala och hacka löken
  4. Hacka dillen lite grövre
  5. Vispa ägg, mjölk, grädde, salt och peppar.
  6. Skär potatisen i 1/2 cm tjocka skivor
  7. Ta fram en ugnssäker form som du smörar
  8. Varva potatis, lax, hackad lök och dill. Understa och översta lagret ska vara potatis.
  9. Häll över ägg blandningen
  10. Tillaga i ugnen ca 45 minuter. Servera med skirat smör
Ingredienser
250 gr Lax rimmad
9 st Potatis
1 st Gul lök
20 gr Dill
4 st Ägg
3 dl Mjölk
1 dl Vispgrädde
50 gr Smör
1 tsk Salt
1 krm Vitpeppar
Näringsvärde per portion / totalt
  • Energi: 577 kcal / 2308.1 kcal
  • Energi: 2414.2 kJ / 9656.9 kJ
  • Protein: 25.2 g / 100.7 g
  • Kolhydrater: 46.4 g / 185.6 g
  • Fett: 31.2 g / 124.8 g
Först per portion, sedan totalt för hela receptet.

Laxpudding

Bild på Laxpudding

Laxpudding är en klassisk svensk husmansrätt som kombinerar potatis, lax och lök i en krämig äggstanning, ofta toppad med smör och dill. Rätten är mild,

70 min
portioner
Ingredienser
  • 250.00 gr Lax rimmad
  • 9.00 st Potatis
  • 1.00 st Gul lök
  • 20.00 gr Dill
  • 4.00 st Ägg
  • 3.00 dl Mjölk
  • 1.00 dl Vispgrädde
  • 50.00 gr Smör
  • 1.00 tsk Salt
  • 1.00 krm Vitpeppar
Gör så här
  1. Börja med att sätta ungen på 200 grader
  2. Skala och koka potatisen mjuk. Låt den svalna.
  3. Skala och hacka löken
  4. Hacka dillen lite grövre
  5. Vispa ägg, mjölk, grädde, salt och peppar.
  6. Skär potatisen i 1/2 cm tjocka skivor
  7. Ta fram en ugnssäker form som du smörar
  8. Varva potatis, lax, hackad lök och dill. Understa och översta lagret ska vara potatis.
  9. Häll över ägg blandningen
  10. Tillaga i ugnen ca 45 minuter. Servera med skirat smör
Näringsvärde per portion
  • Energi: 577 kcal (2414.2 KJ)
  • Protein: 25.2 g
  • Kolhydrater: 46.4 g
  • Fett: 31.2 g