Tillbaka Tillaga recept

Kantarelltoast med grädde och persilja

En klassiker som smakar som höst på en tallrik – enkel att laga och perfekt efter en dag i skogen!

Bild på Kantarelltoast med grädde och persilja
20 min
portioner
Svårighet:
Serveringstips: Byt ut kantareller mot trattkantareller
Gör så här
  1. Rensa svampen. Borsta bort jord och skräp, skär bort dåliga delar.
  2. Stek torrt först. Lägg svampen i en torr stekpanna på medelvärme tills vätskan kokat bort.
  3. Tillsätt smör och lök. Stek tills svampen får fin färg och löken blir mjuk.
  4. Häll i grädden. Låt puttra 5–10 minuter tills såsen tjocknar.
  5. Smaka av. Krydda med salt, peppar och hackad persilja.
  6. Rosta brödet. Gärna i smör eller på grillpanna.
  7. Servera! Lägg svampstuvningen på brödet och toppa med lite extra persilja
Ingredienser
400 gr Kantarell
2 msk Smör
1 st Schalottenlök
1 dl Vispgrädde
1 msk Crème fraîche
1 krm Salt
1 krm Vitpeppar
1 msk Persilja
4 st Levainskivor
Näringsvärde per portion / totalt
  • Energi: 256 kcal / 1023.8 kcal
  • Energi: 1070.9 kJ / 4283.7 kJ
  • Protein: 4.9 g / 19.5 g
  • Kolhydrater: 21.2 g / 84.7 g
  • Fett: 16 g / 64.2 g
Först per portion, sedan totalt för hela receptet.

Kantarelltoast med grädde och persilja

Bild på Kantarelltoast med grädde och persilja

En klassiker som smakar som höst på en tallrik – enkel att laga och perfekt efter en dag i skogen!

20 min
portioner
Serveringstips: Byt ut kantareller mot trattkantareller
Ingredienser
  • 400.00 gr Kantarell
  • 2.00 msk Smör
  • 1.00 st Schalottenlök
  • 1.00 dl Vispgrädde
  • 1.00 msk Crème fraîche
  • 1.00 krm Salt
  • 1.00 krm Vitpeppar
  • 1.00 msk Persilja
  • 4.00 st Levainskivor
Gör så här
  1. Rensa svampen. Borsta bort jord och skräp, skär bort dåliga delar.
  2. Stek torrt först. Lägg svampen i en torr stekpanna på medelvärme tills vätskan kokat bort.
  3. Tillsätt smör och lök. Stek tills svampen får fin färg och löken blir mjuk.
  4. Häll i grädden. Låt puttra 5–10 minuter tills såsen tjocknar.
  5. Smaka av. Krydda med salt, peppar och hackad persilja.
  6. Rosta brödet. Gärna i smör eller på grillpanna.
  7. Servera! Lägg svampstuvningen på brödet och toppa med lite extra persilja
Näringsvärde per portion
  • Energi: 256 kcal (1070.9 KJ)
  • Protein: 4.9 g
  • Kolhydrater: 21.2 g
  • Fett: 16 g