Tillbaka Tillaga recept

Zucchinibiffar med fetaost och örter

De här zucchinibiffarna är perfekta som vegetariskt alternativ till middag eller lunch. De är saftiga, smakrika och enkla att göra.

Bild på Zucchinibiffar med fetaost och örter
35 min
portioner
Svårighet:
Gör så här
  1. Riv zucchinin grovt och krama ur så mycket vätska som möjligt med händerna eller i en kökshandduk.
  2. Lägg zucchinin i en stor bunke och smula ner fetaosten.
  3. Tillsätt ägg, ströbröd (eller havregryn), rödlök, vitlök och örter. Krydda med salt och peppar.
  4. Blanda till en fast smet. Låt gärna stå 10 minuter så att ströbrödet hinner svälla.
  5. Forma till små biffar (ca 8–10 stycken) med fuktade händer.
  6. Stek biffarna gyllene på medelvärme i smör eller olja, ca 3–4 minuter per sida.
Ingredienser
500 gr Zucchini
150 gr Fetaost
2 st Ägg
1 dl Ströbröd
1 st Rödlök
1 st Vitlöksklyfta
0.5 dl Basilika
0.5 dl Persilja
0.5 tsk Salt
0.5 tsk Svartpeppar
Näringsvärde per portion / totalt
  • Energi: 229.7 kcal / 918.7 kcal
  • Energi: 960.9 kJ / 3843.7 kJ
  • Protein: 12.4 g / 49.5 g
  • Kolhydrater: 13.4 g / 53.6 g
  • Fett: 13.4 g / 53.7 g
Först per portion, sedan totalt för hela receptet.

Zucchinibiffar med fetaost och örter

Bild på Zucchinibiffar med fetaost och örter

De här zucchinibiffarna är perfekta som vegetariskt alternativ till middag eller lunch. De är saftiga, smakrika och enkla att göra.

35 min
portioner
Ingredienser
  • 500.00 gr Zucchini
  • 150.00 gr Fetaost
  • 2.00 st Ägg
  • 1.00 dl Ströbröd
  • 1.00 st Rödlök
  • 1.00 st Vitlöksklyfta
  • 0.50 dl Basilika
  • 0.50 dl Persilja
  • 0.50 tsk Salt
  • 0.50 tsk Svartpeppar
Gör så här
  1. Riv zucchinin grovt och krama ur så mycket vätska som möjligt med händerna eller i en kökshandduk.
  2. Lägg zucchinin i en stor bunke och smula ner fetaosten.
  3. Tillsätt ägg, ströbröd (eller havregryn), rödlök, vitlök och örter. Krydda med salt och peppar.
  4. Blanda till en fast smet. Låt gärna stå 10 minuter så att ströbrödet hinner svälla.
  5. Forma till små biffar (ca 8–10 stycken) med fuktade händer.
  6. Stek biffarna gyllene på medelvärme i smör eller olja, ca 3–4 minuter per sida.
Näringsvärde per portion
  • Energi: 229.7 kcal (960.9 KJ)
  • Protein: 12.4 g
  • Kolhydrater: 13.4 g
  • Fett: 13.4 g