Middagstipset.se
Chokladpudding
Chokladpudding är en älskad klassiker som passar lika bra till vardag som till fest. Med sin lena, krämiga konsistens och fylliga chokladsmak.

20 min
Svårighet:
Gör så här
- Blanda kakao, socker, majsstärkelse, vaniljsocker och salt.
- Lägga blandningen i en kastrull
- Häl försiktigt ner mjölk och grädde , tänk på att det inte ska klumpa sig.
- Värm på medelvärme tänk på att vispa så det inte bränner fast. Den är klar när den tjocknat.
- Ta av kastrullen från plattan och tillsätt chokladen rör tills att den smälter.
- Fördela puddingen i glas eller skålar som du tänkt att använda vid servering.
- Ställ in i kylen minst 3 timmar.
Ingredienser
4 dl | Mjölk |
2 dl | Vispgrädde |
1 dl | Socker |
3 msk | Kakao |
3 msk | Majsstärkelse |
1 tsk | Vaniljsocker |
100 gr | Mörk choklad |
1 krm | Salt |
Näringsvärde per portion / totalt
- Energi: 486.7 kcal / 1947 kcal
- Energi: 2036.5 kJ / 8146.1 kJ
- Protein: 6.5 g / 26.1 g
- Kolhydrater: 52.3 g / 209.3 g
- Fett: 28 g / 112.1 g
Först per portion, sedan totalt för hela receptet.
Middagstipset
Chokladpudding

Chokladpudding är en älskad klassiker som passar lika bra till vardag som till fest. Med sin lena, krämiga konsistens och fylliga chokladsmak.
20 min
Ingredienser
- 4.00 dl Mjölk
- 2.00 dl Vispgrädde
- 1.00 dl Socker
- 3.00 msk Kakao
- 3.00 msk Majsstärkelse
- 1.00 tsk Vaniljsocker
- 100.00 gr Mörk choklad
- 1.00 krm Salt
Gör så här
- Blanda kakao, socker, majsstärkelse, vaniljsocker och salt.
- Lägga blandningen i en kastrull
- Häl försiktigt ner mjölk och grädde , tänk på att det inte ska klumpa sig.
- Värm på medelvärme tänk på att vispa så det inte bränner fast. Den är klar när den tjocknat.
- Ta av kastrullen från plattan och tillsätt chokladen rör tills att den smälter.
- Fördela puddingen i glas eller skålar som du tänkt att använda vid servering.
- Ställ in i kylen minst 3 timmar.
Näringsvärde per portion
- Energi: 486.7 kcal (2036.5 KJ)
- Protein: 6.5 g
- Kolhydrater: 52.3 g
- Fett: 28 g