Tillbaka Tillaga recept

Kimschi

Kimchi är en traditionell koreansk maträtt bestående av fermenterade grönsaker, oftast kinakål, som smaksätts med olika kryddor. Det är en populär sidorätt och används även

Bild på Kimschi
30 min
portioner
Svårighet:
Gör så här
  1. Skär salladskålen i breda strimlor
  2. Lägg den strimlade salladskålen i en stor skål och strö över salet. Låt stå i en 4 timmar med en kökshandduk över sig.
  3. Strimla morötterna fint och hacka purjolöken fint
  4. Blanda vatten, socker och chili flingor, låt koka upp.
  5. Riv i ingefära och pressa vitlöksklyftorna. Rör ner i blandningen och låt svalna.
  6. Skölj av salladskålen noga och låt rinna av.
  7. Blanda salladskålen ordentligt med såsen.
  8. Fyll på rena glasburkar och låt stå i rumstemperatur i 2 dagar innan du ställer i kylen.
Ingredienser
1 Kg Salladskål
1 dl Salt
3 msk Ingefära
2 dl Morot
2 dl Purjolök
5 msk Fisksås
3 st Vitlök
4 msk Socker
3 msk Chiliflingor
2 dl Vatten
Näringsvärde per portion / totalt
  • Energi: 111.9 kcal / 559.5 kcal
  • Energi: 468.2 kJ / 2341.1 kJ
  • Protein: 3.3 g / 16.6 g
  • Kolhydrater: 19.3 g / 96.6 g
  • Fett: 0.3 g / 1.6 g
Först per portion, sedan totalt för hela receptet.

Kimschi

Bild på Kimschi

Kimchi är en traditionell koreansk maträtt bestående av fermenterade grönsaker, oftast kinakål, som smaksätts med olika kryddor. Det är en populär sidorätt och används även

30 min
portioner
Ingredienser
  • 1.00 Kg Salladskål
  • 1.00 dl Salt
  • 3.00 msk Ingefära
  • 2.00 dl Morot
  • 2.00 dl Purjolök
  • 5.00 msk Fisksås
  • 3.00 st Vitlök
  • 4.00 msk Socker
  • 3.00 msk Chiliflingor
  • 2.00 dl Vatten
Gör så här
  1. Skär salladskålen i breda strimlor
  2. Lägg den strimlade salladskålen i en stor skål och strö över salet. Låt stå i en 4 timmar med en kökshandduk över sig.
  3. Strimla morötterna fint och hacka purjolöken fint
  4. Blanda vatten, socker och chili flingor, låt koka upp.
  5. Riv i ingefära och pressa vitlöksklyftorna. Rör ner i blandningen och låt svalna.
  6. Skölj av salladskålen noga och låt rinna av.
  7. Blanda salladskålen ordentligt med såsen.
  8. Fyll på rena glasburkar och låt stå i rumstemperatur i 2 dagar innan du ställer i kylen.
Näringsvärde per portion
  • Energi: 111.9 kcal (468.2 KJ)
  • Protein: 3.3 g
  • Kolhydrater: 19.3 g
  • Fett: 0.3 g