Tillbaka Tillaga recept

Egen granola

Att göra egen granola är både enkelt och ett smart sätt att få en frukost eller mellanmål precis som du vill ha den.

Bild på Egen granola
60 min
portioner
Svårighet:
Gör så här
  1. Starta ungen på 150 grader
  2. Blanda havregryn, solroskärnor, kokos och hasselnötter.
  3. Blanda vatten, olja honung och vaniljsocker
  4. Blanda nu båda i en skål och rör om.
  5. Lägg ut allt på en plåt och grädda i ugnen i ungefär en timme. Rör om då och då så att det inte bränns.
  6. När det är klart ta ut ur ugnen och låt svalna. Lägg russinen och lägg i en försluten burk
Ingredienser
10 dl Havregryn
1 dl Hasselnötter
2 dl Solroskärnor
1 dl Kokos
2 msk Honung
0.5 dl Rapsolja
1 msk Vatten
1 tsk Vaniljsocker
2 dl Russin
Näringsvärde per portion / totalt
  • Energi: 242 kcal / 3630.7 kcal
  • Energi: 1012.7 kJ / 15190.7 kJ
  • Protein: 4.7 g / 71.2 g
  • Kolhydrater: 23.6 g / 353.9 g
  • Fett: 13.5 g / 202.1 g
Först per portion, sedan totalt för hela receptet.

Egen granola

Bild på Egen granola

Att göra egen granola är både enkelt och ett smart sätt att få en frukost eller mellanmål precis som du vill ha den.

60 min
portioner
Ingredienser
  • 10.00 dl Havregryn
  • 1.00 dl Hasselnötter
  • 2.00 dl Solroskärnor
  • 1.00 dl Kokos
  • 2.00 msk Honung
  • 0.50 dl Rapsolja
  • 1.00 msk Vatten
  • 1.00 tsk Vaniljsocker
  • 2.00 dl Russin
Gör så här
  1. Starta ungen på 150 grader
  2. Blanda havregryn, solroskärnor, kokos och hasselnötter.
  3. Blanda vatten, olja honung och vaniljsocker
  4. Blanda nu båda i en skål och rör om.
  5. Lägg ut allt på en plåt och grädda i ugnen i ungefär en timme. Rör om då och då så att det inte bränns.
  6. När det är klart ta ut ur ugnen och låt svalna. Lägg russinen och lägg i en försluten burk
Näringsvärde per portion
  • Energi: 242 kcal (1012.7 KJ)
  • Protein: 4.7 g
  • Kolhydrater: 23.6 g
  • Fett: 13.5 g