Tillbaka Tillaga recept

Kladdkaka

En klassisk kladdkaka är alltid rätt när du vill bjuda på något riktigt chokladigt, segt och ljuvligt gott. Den är enkel att baka, kräver få

Bild på Kladdkaka
40 min
portioner
Svårighet:
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Smörj och bröa en from
  3. Smält smöret och låt det svalna
  4. Vispa ägg och socker
  5. Blanda kakao, vetemjöl, vaniljsocker och salt
  6. Rör ner äggen och tillsätt smält smör.
  7. Grädda i ugnen i 15 minuter
Ingredienser
100 gr Smör
2 st Ägg
2.5 dl Socker
3 msk Kakao
2 tsk Vaniljsocker
1 krm Salt
1 tsk Florsocker
Näringsvärde per portion / totalt
  • Energi: 228.5 kcal / 1827.9 kcal
  • Energi: 956 kJ / 7647.7 kJ
  • Protein: 1.7 g / 13.6 g
  • Kolhydrater: 29.3 g / 234.4 g
  • Fett: 11.6 g / 92.7 g
Först per portion, sedan totalt för hela receptet.

Kladdkaka

Bild på Kladdkaka

En klassisk kladdkaka är alltid rätt när du vill bjuda på något riktigt chokladigt, segt och ljuvligt gott. Den är enkel att baka, kräver få

40 min
portioner
Ingredienser
  • 100.00 gr Smör
  • 2.00 st Ägg
  • 2.50 dl Socker
  • 3.00 msk Kakao
  • 2.00 tsk Vaniljsocker
  • 1.00 krm Salt
  • 1.00 tsk Florsocker
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Smörj och bröa en from
  3. Smält smöret och låt det svalna
  4. Vispa ägg och socker
  5. Blanda kakao, vetemjöl, vaniljsocker och salt
  6. Rör ner äggen och tillsätt smält smör.
  7. Grädda i ugnen i 15 minuter
Näringsvärde per portion
  • Energi: 228.5 kcal (956 KJ)
  • Protein: 1.7 g
  • Kolhydrater: 29.3 g
  • Fett: 11.6 g