Tillbaka Tillaga recept

Snabbpizza och tomatsås

Snabbpizza är det perfekta valet när du vill ha något riktigt gott på kort tid. Tomatsåsen kokas snabbt ihop.

Bild på Snabbpizza och tomatsås
30 min
portioner
Svårighet:
Serveringstips: Toppa med din favoritost och valfria tillbehör som skinka, champinjoner eller färska grönsaker.
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 275 grander och för värm plåten
  2. Blanda vetemjöl, salt, jäst och 1 tsk socker
  3. Ta en bunke och häll i finger varmt vatten, blanda i de torra ingredienserna.
  4. Hetta upp olivoljan i en kastrull
  5. Fräs vitlöken snabbt
  6. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, oregano, basilika och 0,5 tsk socker
  7. Låt såsen småkoka utan lock i ca 10–15 minuter, rör om då och då.
  8. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna lite innan du brer den på pizzadegen
  9. Forma pizzabottnar genom att strö ordentligt med mjöl över degen och jobba med fingertopparna från mitten ut mot kanten till önskad storlek. Lämna 1-2 cm av kanten orörd, då får du höga, fina kanter på dina pizzor.
  10. Placera bottnarna på bakplåts papper och låt vila i 15 min.
  11. Tillsätt tomatsåsen och valfri topping.
  12. Grädda i ungen i runt 9 minuter lite beronde på mängden topping.
Ingredienser
12 dl Vetemjöl
2 tsk Salt
50 gr Jäst matbröd
1 tsk Socker
5 dl Vatten
1 msk Olivolja
1 st Vitlöksklyfta
400 gr Krossade tomater
1 msk Tomatpuré
1 tsk Oregano
0.5 tsk Torkad basilika
0.5 tsk Socker
Näringsvärde per portion / totalt
  • Energi: 712 kcal / 2848.2 kcal
  • Energi: 2979.2 kJ / 11916.8 kJ
  • Protein: 17.7 g / 70.6 g
  • Kolhydrater: 137.9 g / 551.8 g
  • Fett: 7.1 g / 28.3 g
Först per portion, sedan totalt för hela receptet.

Snabbpizza och tomatsås

Bild på Snabbpizza och tomatsås

Snabbpizza är det perfekta valet när du vill ha något riktigt gott på kort tid. Tomatsåsen kokas snabbt ihop.

30 min
portioner
Serveringstips: Toppa med din favoritost och valfria tillbehör som skinka, champinjoner eller färska grönsaker.
Ingredienser
  • 12.00 dl Vetemjöl
  • 2.00 tsk Salt
  • 50.00 gr Jäst matbröd
  • 1.00 tsk Socker
  • 5.00 dl Vatten
  • 1.00 msk Olivolja
  • 1.00 st Vitlöksklyfta
  • 400.00 gr Krossade tomater
  • 1.00 msk Tomatpuré
  • 1.00 tsk Oregano
  • 0.50 tsk Torkad basilika
  • 0.50 tsk Socker
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 275 grander och för värm plåten
  2. Blanda vetemjöl, salt, jäst och 1 tsk socker
  3. Ta en bunke och häll i finger varmt vatten, blanda i de torra ingredienserna.
  4. Hetta upp olivoljan i en kastrull
  5. Fräs vitlöken snabbt
  6. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, oregano, basilika och 0,5 tsk socker
  7. Låt såsen småkoka utan lock i ca 10–15 minuter, rör om då och då.
  8. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna lite innan du brer den på pizzadegen
  9. Forma pizzabottnar genom att strö ordentligt med mjöl över degen och jobba med fingertopparna från mitten ut mot kanten till önskad storlek. Lämna 1-2 cm av kanten orörd, då får du höga, fina kanter på dina pizzor.
  10. Placera bottnarna på bakplåts papper och låt vila i 15 min.
  11. Tillsätt tomatsåsen och valfri topping.
  12. Grädda i ungen i runt 9 minuter lite beronde på mängden topping.
Näringsvärde per portion
  • Energi: 712 kcal (2979.2 KJ)
  • Protein: 17.7 g
  • Kolhydrater: 137.9 g
  • Fett: 7.1 g