Middagstipset.se
Snabbpizza och tomatsås
Snabbpizza är det perfekta valet när du vill ha något riktigt gott på kort tid. Tomatsåsen kokas snabbt ihop.

30 min
Svårighet:
Serveringstips: Toppa med din favoritost och valfria tillbehör som skinka, champinjoner eller färska grönsaker.
Gör så här
- Sätt ugnen på 275 grander och för värm plåten
- Blanda vetemjöl, salt, jäst och 1 tsk socker
- Ta en bunke och häll i finger varmt vatten, blanda i de torra ingredienserna.
- Hetta upp olivoljan i en kastrull
- Fräs vitlöken snabbt
- Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, oregano, basilika och 0,5 tsk socker
- Låt såsen småkoka utan lock i ca 10–15 minuter, rör om då och då.
- Smaka av med salt och peppar. Låt svalna lite innan du brer den på pizzadegen
- Forma pizzabottnar genom att strö ordentligt med mjöl över degen och jobba med fingertopparna från mitten ut mot kanten till önskad storlek. Lämna 1-2 cm av kanten orörd, då får du höga, fina kanter på dina pizzor.
- Placera bottnarna på bakplåts papper och låt vila i 15 min.
- Tillsätt tomatsåsen och valfri topping.
- Grädda i ungen i runt 9 minuter lite beronde på mängden topping.
Ingredienser
12 dl | Vetemjöl |
2 tsk | Salt |
50 gr | Jäst matbröd |
1 tsk | Socker |
5 dl | Vatten |
1 msk | Olivolja |
1 st | Vitlöksklyfta |
400 gr | Krossade tomater |
1 msk | Tomatpuré |
1 tsk | Oregano |
0.5 tsk | Torkad basilika |
0.5 tsk | Socker |
Näringsvärde per portion / totalt
- Energi: 712 kcal / 2848.2 kcal
- Energi: 2979.2 kJ / 11916.8 kJ
- Protein: 17.7 g / 70.6 g
- Kolhydrater: 137.9 g / 551.8 g
- Fett: 7.1 g / 28.3 g
Först per portion, sedan totalt för hela receptet.
Middagstipset
Snabbpizza och tomatsås

Snabbpizza är det perfekta valet när du vill ha något riktigt gott på kort tid. Tomatsåsen kokas snabbt ihop.
30 min
Serveringstips: Toppa med din favoritost och valfria tillbehör som skinka, champinjoner eller färska grönsaker.
Ingredienser
- 12.00 dl Vetemjöl
- 2.00 tsk Salt
- 50.00 gr Jäst matbröd
- 1.00 tsk Socker
- 5.00 dl Vatten
- 1.00 msk Olivolja
- 1.00 st Vitlöksklyfta
- 400.00 gr Krossade tomater
- 1.00 msk Tomatpuré
- 1.00 tsk Oregano
- 0.50 tsk Torkad basilika
- 0.50 tsk Socker
Gör så här
- Sätt ugnen på 275 grander och för värm plåten
- Blanda vetemjöl, salt, jäst och 1 tsk socker
- Ta en bunke och häll i finger varmt vatten, blanda i de torra ingredienserna.
- Hetta upp olivoljan i en kastrull
- Fräs vitlöken snabbt
- Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, oregano, basilika och 0,5 tsk socker
- Låt såsen småkoka utan lock i ca 10–15 minuter, rör om då och då.
- Smaka av med salt och peppar. Låt svalna lite innan du brer den på pizzadegen
- Forma pizzabottnar genom att strö ordentligt med mjöl över degen och jobba med fingertopparna från mitten ut mot kanten till önskad storlek. Lämna 1-2 cm av kanten orörd, då får du höga, fina kanter på dina pizzor.
- Placera bottnarna på bakplåts papper och låt vila i 15 min.
- Tillsätt tomatsåsen och valfri topping.
- Grädda i ungen i runt 9 minuter lite beronde på mängden topping.
Näringsvärde per portion
- Energi: 712 kcal (2979.2 KJ)
- Protein: 17.7 g
- Kolhydrater: 137.9 g
- Fett: 7.1 g