Tillbaka Tillaga recept

Ugnsbakade tomater med vitlök och timjan

När tomaterna är som mest smakrika i sensommarsolen finns det få saker som slår långsam rostning i ugnen. Med vitlök och färsk timjan.

Bild på Ugnsbakade tomater med vitlök och timjan
105 min
portioner
Svårighet:
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 150°C
  2. Halvera tomaterna och lägg dem med snittytan uppåt i en ugnsform
  3. Skiva vitlöken och strö den över tomaterna strö även timjan och flingsalt
  4. Ringla över olivoljan
  5. Baka mitt i ugnen i cirka 1,5 timme, tills tomaterna skrumpnar lätt och får koncentrerad smak
Ingredienser
500 gr Körsbärstomater
3 st Vitlök
1 msk Timjan
3 msk Olivolja
0.5 tsk Fling salt
Näringsvärde per portion / totalt
  • Energi: 128.3 kcal / 513.1 kcal
  • Energi: 536.7 kJ / 2146.9 kJ
  • Protein: 1.4 g / 5.5 g
  • Kolhydrater: 6.7 g / 26.6 g
  • Fett: 10.3 g / 41.2 g
Först per portion, sedan totalt för hela receptet.

Ugnsbakade tomater med vitlök och timjan

Bild på Ugnsbakade tomater med vitlök och timjan

När tomaterna är som mest smakrika i sensommarsolen finns det få saker som slår långsam rostning i ugnen. Med vitlök och färsk timjan.

105 min
portioner
Ingredienser
  • 500.00 gr Körsbärstomater
  • 3.00 st Vitlök
  • 1.00 msk Timjan
  • 3.00 msk Olivolja
  • 0.50 tsk Fling salt
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 150°C
  2. Halvera tomaterna och lägg dem med snittytan uppåt i en ugnsform
  3. Skiva vitlöken och strö den över tomaterna strö även timjan och flingsalt
  4. Ringla över olivoljan
  5. Baka mitt i ugnen i cirka 1,5 timme, tills tomaterna skrumpnar lätt och får koncentrerad smak
Näringsvärde per portion
  • Energi: 128.3 kcal (536.7 KJ)
  • Protein: 1.4 g
  • Kolhydrater: 6.7 g
  • Fett: 10.3 g