Middagstipset.se
Sjömansbiff
Sjömansbiff är en traditionell svensk husmansrätt som kombinerar tunna skivor av nötkött med lök och potatis, långkokt i en smakrik blandning av öl och buljong.

60 min
Svårighet:
Gör så här
- Sätt på ugnen 200 grader
- Skala potatisen och skiva i 5 mm skivor.
- Skala löken i tunna skivor
- Stek löken med smör, salta och peppra
- Dela lövbiffen i lite mindre bitar. Stek lövbiffen och ge den lite stek yta.
- Ta en ugnssäker form varva potatis, lök och lövbiff
- Häll på buljong och öl och lägg i lager blad.
- Ställ in formen i ugnen i ca 45 minuter. Den är klar när potatisen är mjuk.
- Strö över lite hackad persilja och servera.
Ingredienser
8 st | Potatis |
2 st | Gul lök |
800 gr | Lövbiff |
2 st | Lagerblad |
2 dl | Kalvbuljong |
2 dl | Öl |
2 msk | Persilja |
Näringsvärde per portion / totalt
- Energi: 452.1 kcal / 1808.3 kcal
- Energi: 1891.5 kJ / 7566.1 kJ
- Protein: 47.7 g / 190.7 g
- Kolhydrater: 41.7 g / 166.6 g
- Fett: 8.1 g / 32.2 g
Först per portion, sedan totalt för hela receptet.
Middagstipset
Sjömansbiff

Sjömansbiff är en traditionell svensk husmansrätt som kombinerar tunna skivor av nötkött med lök och potatis, långkokt i en smakrik blandning av öl och buljong.
60 min
Ingredienser
- 8.00 st Potatis
- 2.00 st Gul lök
- 800.00 gr Lövbiff
- 2.00 st Lagerblad
- 2.00 dl Kalvbuljong
- 2.00 dl Öl
- 2.00 msk Persilja
Gör så här
- Sätt på ugnen 200 grader
- Skala potatisen och skiva i 5 mm skivor.
- Skala löken i tunna skivor
- Stek löken med smör, salta och peppra
- Dela lövbiffen i lite mindre bitar. Stek lövbiffen och ge den lite stek yta.
- Ta en ugnssäker form varva potatis, lök och lövbiff
- Häll på buljong och öl och lägg i lager blad.
- Ställ in formen i ugnen i ca 45 minuter. Den är klar när potatisen är mjuk.
- Strö över lite hackad persilja och servera.
Näringsvärde per portion
- Energi: 452.1 kcal (1891.5 KJ)
- Protein: 47.7 g
- Kolhydrater: 41.7 g
- Fett: 8.1 g