Tillbaka Tillaga recept

Räkcocktail

Räkcocktail är en klassisk och fräsch förrätt med ursprung i 1900-talets början, ofta förknippad med festliga tillfällen och 70-talets smaker.

Bild på Räkcocktail
20 min
portioner
Svårighet:
Gör så här
  1. Skala räkorna
  2. Koka äggen
  3. Hacka salladen fint, dela på tomaterna och dela gurkan och dela i små bitar
  4. Dela avokadon och ta bort kärnan dela sen i mindre bitar.
  5. Skala äggen och dela i mindre bitar.
  6. Ta fram fyra mindre glas.
  7. Sallad i botten tillsätt gurkan, tomat, avokado
  8. Lägg på äggen och sist räkor
  9. Toppa med pressad citronsaft, hackad gräslök, dill och salt och peppar
Ingredienser
500 gr Räkor med skal
2 st Ägg
1 dl Isbergssallad
0.5 st Gurka
6 st Körsbärstomater
1 st Avokado
2 msk Citron
2 msk Dill
2 msk Gräslök
Näringsvärde per portion / totalt
  • Energi: 208 kcal / 832.2 kcal
  • Energi: 870.5 kJ / 3481.9 kJ
  • Protein: 22.5 g / 90.2 g
  • Kolhydrater: 3.7 g / 14.7 g
  • Fett: 10.9 g / 43.5 g
Först per portion, sedan totalt för hela receptet.

Räkcocktail

Bild på Räkcocktail

Räkcocktail är en klassisk och fräsch förrätt med ursprung i 1900-talets början, ofta förknippad med festliga tillfällen och 70-talets smaker.

20 min
portioner
Ingredienser
  • 500.00 gr Räkor med skal
  • 2.00 st Ägg
  • 1.00 dl Isbergssallad
  • 0.50 st Gurka
  • 6.00 st Körsbärstomater
  • 1.00 st Avokado
  • 2.00 msk Citron
  • 2.00 msk Dill
  • 2.00 msk Gräslök
Gör så här
  1. Skala räkorna
  2. Koka äggen
  3. Hacka salladen fint, dela på tomaterna och dela gurkan och dela i små bitar
  4. Dela avokadon och ta bort kärnan dela sen i mindre bitar.
  5. Skala äggen och dela i mindre bitar.
  6. Ta fram fyra mindre glas.
  7. Sallad i botten tillsätt gurkan, tomat, avokado
  8. Lägg på äggen och sist räkor
  9. Toppa med pressad citronsaft, hackad gräslök, dill och salt och peppar
Näringsvärde per portion
  • Energi: 208 kcal (870.5 KJ)
  • Protein: 22.5 g
  • Kolhydrater: 3.7 g
  • Fett: 10.9 g