Middagstipset.se
Räkcocktail
Räkcocktail är en klassisk och fräsch förrätt med ursprung i 1900-talets början, ofta förknippad med festliga tillfällen och 70-talets smaker.

20 min
Svårighet:
Gör så här
- Skala räkorna
- Koka äggen
- Hacka salladen fint, dela på tomaterna och dela gurkan och dela i små bitar
- Dela avokadon och ta bort kärnan dela sen i mindre bitar.
- Skala äggen och dela i mindre bitar.
- Ta fram fyra mindre glas.
- Sallad i botten tillsätt gurkan, tomat, avokado
- Lägg på äggen och sist räkor
- Toppa med pressad citronsaft, hackad gräslök, dill och salt och peppar
Ingredienser
500 gr | Räkor med skal |
2 st | Ägg |
1 dl | Isbergssallad |
0.5 st | Gurka |
6 st | Körsbärstomater |
1 st | Avokado |
2 msk | Citron |
2 msk | Dill |
2 msk | Gräslök |
Näringsvärde per portion / totalt
- Energi: 208 kcal / 832.2 kcal
- Energi: 870.5 kJ / 3481.9 kJ
- Protein: 22.5 g / 90.2 g
- Kolhydrater: 3.7 g / 14.7 g
- Fett: 10.9 g / 43.5 g
Först per portion, sedan totalt för hela receptet.
Middagstipset
Räkcocktail

Räkcocktail är en klassisk och fräsch förrätt med ursprung i 1900-talets början, ofta förknippad med festliga tillfällen och 70-talets smaker.
20 min
Ingredienser
- 500.00 gr Räkor med skal
- 2.00 st Ägg
- 1.00 dl Isbergssallad
- 0.50 st Gurka
- 6.00 st Körsbärstomater
- 1.00 st Avokado
- 2.00 msk Citron
- 2.00 msk Dill
- 2.00 msk Gräslök
Gör så här
- Skala räkorna
- Koka äggen
- Hacka salladen fint, dela på tomaterna och dela gurkan och dela i små bitar
- Dela avokadon och ta bort kärnan dela sen i mindre bitar.
- Skala äggen och dela i mindre bitar.
- Ta fram fyra mindre glas.
- Sallad i botten tillsätt gurkan, tomat, avokado
- Lägg på äggen och sist räkor
- Toppa med pressad citronsaft, hackad gräslök, dill och salt och peppar
Näringsvärde per portion
- Energi: 208 kcal (870.5 KJ)
- Protein: 22.5 g
- Kolhydrater: 3.7 g
- Fett: 10.9 g